Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Binaların yapısına makul kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Umumi amacı insanoğluın binayı zarar görmeden terk etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arazi tuzakır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının sınırlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayan kapılara verilen isimdir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Malzeme: Yangın kapılarında çoklukla çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.

Ayrıca Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak yoklama edilmesi ve teamüllevsel yapısının korunması da hayati ögönen taşır.

Dairesel tasavvur, fut izini en aza indirirken vergili dikey harekete icazet verir ve bu da onu hem mesken hem bile ticari binalar dâhilin pratik bir kanunlar haline getirir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yönlü görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler oda önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle yakınlarında bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının kenarı gün otomasyon sistemlerine orantılı aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın bapları camlı kabil.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine bağlı olarak birkaç farklı sahabet seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin orantılı müsaade olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa bile esrarı lokum ve Yangın Kapısı Fiyatları alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli platform oluşturur.

Report this wiki page